Jaunumi

Piedalīsimies populārajā sarunu festivālā LAMPA
13.08.2020

Bērnu virzīšana sportiskā dzīvesveidā ir daļa no panākumu formulas, bet kas notiek, ja process kļūst destruktīvs?

Nereti vecāku acīs viņu atvase ir nākamais Kristaps Porziņģis, lai gan tas kontrastē ar paša bērna iekšējām vēlmēm. Iespējams, viņa īstais ceļš ir kādā pavisam citā sfērā un ar nepareizu ievirzi mums, sabiedrībai kopumā, tiek nolaupīts nākamais ģēnijs, neskaitot to, ka pats bērns nejūtas īsti savā ādā.

Bieži izšķiroša loma talanta realizēšanā ir pareizajām personām no malas un pārsvarā lielākā ietekme ir bērna tiešajiem apgādātājiem. Kur ir robeža starp kaitējošu iejaukšanos un veselīgu stimulu? Kā izvairīties no priekšteču kļūdām un veicināt to, lai nākamās paaudzes ar lielāku varbūtību nonāktu savā īstajā sfērā? Šos mūžsenos jautājumus apspriedīs un savus risinājumus sniegs trīs sporta cilvēki no sporta vides.

Artūrs Raudziņš – septiņus gadus nostrādājis augsta līmeņa profesionālā basketbola kluba sistēmā, šobrīd ir biedrības TRUBasketball direktors. Saskāries ar visdažādākās izcelsmes atlētiem, redzot sporta gaišās un tumšās puses.

Raimonds Feldmanis – ilgus gadus darbojies kā jauniešu sporta komandu treneris un pedagogs. Pašreiz ir viens no Latvijas basketbola vīriešu izlases treneriem. Pirmais latvietis, kas strādājis par treneri kādā NBA klubā Vasaras līgā (New Orleans Pelicans, divus gadus – 2017, 2018)

Jānis Mellups – kā profesionāls tenisists kļuvis par divkārtējo Latvijas čempionu, vēlāk kā treneris kļuvis par vienu no vadošajiem savā sfērā jauno Latvijas tenisistu gatavošanā. Šobrīd ir viens no mācībspēkiem Tennis Pro Academy.

TRUBasketball uzstāsies sarunu šovā LAMPA 5. septembrī plkst.18:30 koncertzāles “Cēsis” lielās zāles studijā. Pasākumu būs iespēja vērot arī tiešsaistē (plašāka informācija: festivalslampa.lv).