Jaunumi

Treneris Raimonds ar 3×3 izlasi treniņnometnē Tenerifē
06.03.2020

Latvijas labākie 3×3 basketbolisti koriģējuši savu programmu, gatavojoties cīņai par olimpisko ceļazīmi. Nedēļas sākumā FIBA paziņoja, ka no 18. līdz 22. martam Indijas pilsētā Bengaluru paredzētais olimpiskais kvalifikācijas turnīrs atcelts ar vīrusa “Covid-19” izplatību saistīto risku dēļ. Patlaban FIBA izskata iespēju turnīru sarīkot aprīļa vidū kādā Eiropas valstī, kur klimatiskie apstākļi ļaus spēles aizvadīt brīvā dabā.

“Ziņa par turnīra pārcelšanu no Bengaluru uz citu vietu spēlētājiem uzlabojusi noskaņojumu,” atzīst Latvijas 3×3 izlases treneris Raimonds Feldmanis. “Vīri jau ir spēlējuši Indijā, kur to grūti darīt lielā karstuma un mitruma dēļ. Specifiski apstākļi, kam klāt nāk sadzīves nianses un tagad vēl arī vīrusa riski. Bija jūtama neliela spriedze, kas tagad pazudusi. No otras puses, sagatavošanās plānā kopā ar Latvijas Olimpiskās vienības speciālistiem viss bija salikts pa plauktiņiem tā, lai konkrētajā laikā un vietā būtu labākā sportiskā forma. Tagad plānus jāmaina.”

Latvijas delegācija – izlases pamatsastāva dalībnieki Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis, rezervisti Artūrs Strēlnieks un Mārtiņš Rozenbergs – kā arī treneris Raimonds Feldmanis un fizioterapeits Oskars Urbanovičs pēdējā laikā trenējās Spānijā, kur laika apstākļi ir tuvu Indijā prognozētajiem. Sportiskā forma krāta, trenējoties divreiz dienā un sacenšoties savstarpējos mačos. Bija paredzēts laikus lidot uz Indiju, lai aklimatizētos sacensību vietā. FIBA lēmums licis mainīt plānus – 8. martā basketbolisti atgriezīsies Latvijā.

“Plānotais treniņdarba apjoms ir paveikts, savainojumi netraucē. Taču svarīgais turnīrs būs mēnesi vēlāk, nekā plānots, tāpēc jāpārkārto tuvākie plāni. Paredzams, ka 11. un 12. martā Sanktpēterburgā piedalīsimies Eiropas Vienotās līgas posmā, kur iepriekš bija domāts startēt ar rezerves sastāvu. Tālākais vēl miglā tīts – gaidīsim precīzas ziņas par olimpiskā kvalifikācijas turnīra norises laiku un vietu,” treneris Feldmanis aicina sekot operatīvajai informācijai.

2. un 3. aprīlī Dohā paredzēts Pasaules tūres pirmais posms (pērn latvieši tajā uzvarēja), taču patlaban jābūt gataviem dažādiem pavērsieniem, tai skaitā izmaiņām kalendārā.

**

Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā 20 valstu izlases cīnīsies par 3 ceļazīmēm uz Tokijas spēlēm.

Turnīrs notiks divos posmos. Vispirms tiks aizvadīti turnīri četrās grupās, no katras pa divām labākajām komandām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

A grupa: Mongolija, Polija, Brazīlija, Turcija, Spānija;

B grupa: ASV, Lietuva, Beļģija, Dienvidkoreja, Jaunzēlande;

C grupa: Slovēnija, Francija, Katara, Filipīnas, Dominikānas Republika;

D grupa: Nīderlande, Latvija, Kanāda, Horvātija, Indija.

Otrajā posmā notiks ceturtdaļfināla un pusfināla spēles, kā arī cīņa par 3. vietu. Trīs labākās komandas iegūs tiesības startēt Tokijā.

Ja Latvijas komandai neizdosies iekļūt pirmajā trijniekā, mūsējiem paliks vēl viena iespēja – pēdējā  ceļazīme uz Tokijas spēlēm tiks izcīnīta no 24. līdz 26. aprīlim Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, kur spēlēs sešu valstu izlases: Ungārija, Mongolija, Slovēnija, Nīderlande, Latvija un Polija. Ja kāda/as no šīm komandām būs izcīnījusi ceļazīmi jau olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Indijā, vietā stāsies kāda/as no rezervistēm: Beļģija, Ukraina, Rumānija.

Pārpublicēts no basket.lv