Jaunumi

Mārtiņš Meiers dalās zināšanās ar jaunajiem basketbolistiem
20.06.2022

15. jūnijā TRUBasketball vēstnesis un viens no Latvijas labākajiem centra pozīcijas basketbolistiem Mārtiņš Meiers ciemojās Jūrmalas Valsts ģimnāzijas basketbola zālē, novadot enerģisku treniņu Jūrmalas sporta skolas U12 vecuma grupas puišu vienībai.

Nodarbības iesākumā M.Meiers izklāstīja savu ceļu basketbolā, ieminoties par Jūrmalas lomu tajā. Šī pilsēta viņam ir īpaša, jo Jūrmalā M.Meiers lika pamatus savai produktīvajai sportista karjerai, kuras 13 sezonās viņš spēlējis Polijas, Francijas, Kazahstānas, Melnkalnes, Krievijas, Vācijas un Latvijas basketbola klubos, kā arī Latvijas valstsvienībā.

Ciemošanās reizē M.Meiers sniedza arī dažādus praktiskus padomus. Piemēram, jaunajiem basketbolistiem viņš rekomendē vērot Eiropā spēlēto basketbolu, kur dominē gudrāks basketbols, nevis Amerikas laukumos redzamo NBA basketbolu, kas vairāk tendēts uz individuālo meistarību. Tāpat M.Meiers akcentēja iecietības un savstarpējās atbalstīšanas nozīmi, jo tas ir veiksmīgu kolektīvu pamatā. To viņš varēja zināt stāstīt no nesenas pieredzes, jo šī gada maija izskaņā kļuva par Polijas čempionu Vroclavas “Slask” sastāvā.

Apciemotie Jūrmalas U12 puiši pagājušajā sezonā startēja ar atzīstamām sekmēm, iekļūstot labāko četriniekā Latvijā, tiesa, sezonas izskaņā piedzīvoja sāpīgus zaudējumus. M.Meiers norādīja, ka nav pamata nokārt galvas. Iespēja būs pavisam drīz – jaunajā sezonā, tāpēc starpsezonas periods jāizmanto nevis lai bēdātos, bet progresētu, jo basketbols ir spēle, kas nemitīgi prasa atvērtību jaunām idejām, teica 31 gadu vecais un 2,08 metrus garais centra spēlētājs.

Neskaitot basketbola vingrinājumus, nodarbībā neiztrūka arī jautrības deva – pašā izskaņā bija improvizētās deju sacensības, kurās savas prasmes demonstrēja gan Mārtiņš, gan Jūrmalas U12 puiši. Pēc treniņa Jūrmalas U12 komanda saņēma pārsteiguma dāvanu ekipējuma atsvaidzināšanai – jaunizveidotā zīmola 371 izstrādātās brīvā laika “Latvijas izlases” čības, kurās attēloti patriotiskie elementi un kuras sarūpēja M.Meiers. Tāpat Jūrmalas komandai tika uzdāvināti eksemplāri no aizraujošās basketbola grāmatas “Starp dzīvi un basketbolu”.

Gandarīts par notikušo treniņu bija arī Jūrmalas U12 treneris Mārtiņš Liepa, kurš teica: “Kad Latvijas izlases spēlētājs pēc garas sezonas atrod laiku un ierodas ciemos uz treniņu pie mūsu džekiem, tas ir gods. Kā jau kārtīgiem basketbolistiem pienākas, Mārtiņš treniņā pievērsa uzmanību detaļām. Basketbolā tas ir svarīgi, jo sīkumi bieži vien izšķir to, vai gūsi panākumus. Jo ātrāk jaunie spēlētāji to sapratīs, jo labāk. Mārtiņa ciemošanās sniedza jaunu perspektīvu, zināšanas un vēsmas no profesionālā sporta. Tas viss dod impulsu tālākajam darbam un mērķu sasniegšanai.”