Jaunumi

TRU treneris ieved Latviju olimpiskajās spēlēs
08.06.2021

Mūsu trenera Raimonda Feldmaņa gatavotā Latvijas 3×3 basketbola izlase maija izskaņā turnīrā Austrijā, Grācā izcīnīja tiesības sacensties Tokijas olimpisko spēlēs.

3×3 basketbols olimpiskajās spēlēs būs pārstāvētas pirmo reizi, un norisināsies Tokijas olimpiādes sākumā no 25. līdz 29. jūlijam. Astoņas komandas – ne tikai Latvija, bet arī Serbija, Krievija, Nīderlande, Ķīna, Japāna, Polija un Beļģija – izspēlēs apļa turnīru, 25., 26. un 27. jūlijā aizvadot pa divām spēlēm, bet 28. jūlijā – vienu. Divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, pēdējo divu vietu ieguvējām turnīrs būs beidzies, bet četras 28. jūlijā izspēlēs ceturtdaļfinālus (3.-6. vieta, 4-5. vieta). 29. jūlijā notiks pusfināla spēles, cīņa par 3. vietu un finālspēle.

Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis:

“Kopš pagājušās sezonas beigām viss tika organizēts tā, lai mūsu komanda maija beigās būtu labākā sportiskā forma. Ar fiziskās sagatavotības trenera Dāvja Feiknera un fizioterapeita Oskara Urbanoviča aktīvu līdzdalību šo mērķi izdevās sasniegt. Fiziski, taktiski, mentāli vīri bija gatavi cīņām. Grācas turnīrā tas izpaudās gan aizsardzībā, kur pretiniekiem neļāvām gūt punktus veidos, kādos viņi parasti to izdarīja. Gan uzbrukumā, kur sešos mačos no septiņiem guvām 21 punktu, lai arī tālmetienu precizitāte varēja būt labāka. Kad nekrita no tālienes, spēlētāji labi noreaģēja, atrodot iespējas veiksmīgi uzbrukt no tuvās distances.

Lai būtu perfekti, pietrūka tikai uzvaras pār Poliju. Puse spēles bija laba, tika panākts sešu punktu pārsvars, taču pēdējās minūtēs psiholoģiski ielūzām. Pretinieki guva virsroku laukumā notiekošajos trash talk dueļos, pazuda pārliecība, tika pieņemti nepareizi lēmumi. Izlaižot no rokām ceļazīmi, kas šķita jau esam rokā, noskaņojums nebija nekāds labais, taču divu stundu laikā līdz spēlei ar Franciju izdevās gan nomierināties, gan mobilizēties. Mūsējo ātrums un spēles intensitāte pārsteidza pretiniekus – tas bija vēl viens pierādījums lieliskajai gatavībai.

Liekam kopā galvas, lai pēc nepilniem diviem mēnešiem Tokijā sportiskā forma būtu vēl labāka. Jūnijā trenēsimies Rīgā.  2. un 3. jūlijā, cerams, būs iespēja piedalīties Challenger turnīrā Francijā, pēc tam līdz 13. jūlijam būs treniņnometne Spānijā, kur gatavojāmies arī pavasarī. Sparingosim ar B sastāvu, arī Spānijas komandām. 16. jūlijā dosimies uz Tokiju, kur līdz olimpiskā turnīra sākumam trenēsimies un, ja būs tādas iespējas, aizvadīsim treniņspēles.”

Teksts no basket.lv